Bra padelkläder är A och O

Padel är ett spel som går ut på att spela med en mycket kort racket och en orange boll över ett nät i mitten av padelplanen. Padelbanan eller padelfältet liknar badminton utan storleksskillnaderna mellan racketarna och kravet på att spela bakom varje sida av banan.

Vilken typ av padelkläder ska jag ha på mig?

För att börja det här avsnittet måste vi nämna att sporten inte tillåter dig att bära kläder med fickor eftersom padelbollar är mycket mindre än tennisbollar och kan fastna i padelracketet. Fickor gör att bollarna studsar på konstiga sätt och det är inte bra för dig och dina spelpartners när du spelar en match. Resten av utstyret är som tenniskläder: långa eller korta ärmar, shorts, kjolar etc., men kom ihåg att hålla dig borta från kläder med fickor. Vilka padelkläder bör jag undvika?

Vi måste också nämna band för padelkläder, som vanligtvis används för att täcka padelspelarnas underarmar och underben. Dessa plagg ser ut som ett armband och människor utanför banan använder dem på träning för att stärka sina underarmsmuskler. För att undvika skador när du spelar padel ska du inte använda dessa typer av padelkläder om du inte vill skada dina knän och vrister.

Hur väljer jag padelkläder?

När du väljer bör du titta på följande: Andningsförmåga, hållbarhet och komfort. Alla kläder är tillverkade av syntetiska material som spandex (för shorts) och polyester (för toppar). Padelshorts ska ge en lämplig passform; de får inte vara för tajta eller för lösa. Bra padelkläder hjälper dig alltid att prestera bättre eftersom de erbjuder god andningsförmåga och komfort under en lång spelperiod. Se till att din outfit är i perfekt skick innan du kliver in på planen med den för att spela ditt nästa spel! Tack för visat intresse för detta spännande ämne!

Du gillar kanske också...