Unna dig en massage!

Hej igen! Varför ska du testa massage? Jo, för det är en skön upplevelse som gör dig avslappnad och ger dig ny energi. Dessutom är det bra för din hälsa! Massage ökar blodcirkulationen, minskar stresshormoner och smärtan i musklerna. Det är alltså inte bara skönt – det är också nyttigt!

Det finns olika typer av massage. De flesta massörer utför den klassiska varianten med långsamma och djupa strykningar. Men det finns även andra varianter som t ex thaimassage, shiatsumassage och triggerpunktsmassage. Dessa massagetyper tar oftast lite kortare tid, men är desto intensivare.

När du ska boka en massage är det bra att tänka på vad du vill uppnå med behandlingen. Vill du bara slappna av och koppla bort vardagen eller har du någon speciell åkomma som du vill bli av med? När du har besvarat dessa frågor är det lättare för massören att anpassa behandlingen efter just dina behov.

Kostnaden för en behandling varierar beroende på vilken typ av massage du vill ha och hur länge den ska pågå. Men det brukar vanligtvis ta cirka 60 minuter och kostar mellan 400-700 kronor. En intensivare behandling som t ex thaimassage tar ofta kortare tid, men är desto dyrare – cirka 800-1200 kronor för 30-60 minuter.

Det finns flera olika ställen där du kan få hjälp i Kungälv. Du kan till exempel besöka ett spa, ett friskvårdscenter eller boka en behandling hos en privat massör.

Det finns många fördelar med att gå till en privat massör. Du slipper t ex köa och kan få den tid du önskar. Dessutom är det ofta mycket billigare än att gå till ett spa. En privat massör kan också oftast erbjuda flera olika typer av behandlingar så du kan välja den som passar just dig bäst. Hoppas att ni kommer testa det, för jag tror verkligen att ni skulle tycka om det!

Du gillar kanske också...